duminică, 2 iulie 2017

Sex in masina politiei

Prostituatele care lucreaza în strada, nu prin apartamente, sunt supuse atât abuzurilor din partea unor politisti, cât si din partea clientilor. Anumiti agentii le iau la sectie, iar acolo ori le bat, ori fac sex cu ele. Daca fetele se împotrivesc, le tin închise pâna la 6 dimineata, sa piarda o noapte întreaga de munca. Doi politisti de la Politia Locala sector 2 prind o prostituata cu un client. O scot din masina acestuia si-o baga în masina de politie. Îi tuflesc o amenda, apoi o întreaba, pe ton glumet, daca nu ar vrea sa se faca actrita de filme porno în Germania. Tânara are un smoc de codite africane în vârful capului. Pe strada i se spune Minora, pe Facebook – Ursareasa, iar în trecut a fost, la misto, Regina Traficantilor. În timp ce-si sterge mâinile cu un servetel umed, politistul îi povesteste ca a baut cu o seara înainte pâna la 4 dimineata.


O plimba putin prin oras, sa plece clientul. Mai flecaresc despre sanatate, despre colegele Ioanei, si-i spun ca tipul cu care tocmai au prins-o e însurat. Dupa ce-o întreaba când e ziua ei de nastere, îi dau drumul. Niciunul dintre cei doi nu stiau ca sunt înregistrati cu telefonul. Ioana îi stie de când a iesit pe strada. Ca sa nu mai fie batuta, asa cum patea la început, colabora cu politistii. Când voiau sa faca sex cu ea, accepta. Dar acum s-a saturat. S-a hotarât sa-i dea în vileag. Peste câteva zile, ne întâlnim la ea acasa, în Fundeni, si-mi arata înregistrarea.


Ioana a fost abuzata chiar din primele zile de munca. Avea 15 ani, iesise pe Scala si lucra pentru Paica, o pestoaica din clanul Chira din Fundeni. Agentii dintr-un echipaj de la sectia 6 au luat-o deoparte si i-au zis «esti mica, frumoasa, noua pe-aici. Te duc la centrul de minori si-o bag pe maica-ta în puscarie. Daca nu vrei, mergem pâna aici, în spate, ma rezolvi si pe mine, facem sex si gata, nu patesti nimic». S-a speriat, a început sa plânga, s-a dus. Câteva saptamâni mai târziu, si-a luat si prima bataie. A fost prinsa-n flagrant cu clientul si politistii i-au rupt toate prezervativele. “Mi-au vorbit urât rau, m-au pus jos si au dat cu picioarele în mine si îmi zicea prostituata proasta. M-au calcat si pe un deget.”


Politistii de la sectia 8 le duc pe fete la subsol. “Acolo ne zic «hai sa facem sex neprotejat, te rog, ca stiu ca esti curata, te vad». Îmi zic «uite, vezi, sunt însurat», ca si cum asta ar trebui sa ma faca sa ma simt mai bine.” În înregistrarea de pe 4 februarie 2015 apar doi agenti de la Politia Locala sector 2. “Nu mai stiu cum îl cheama pe celalalt, însa unul dintre ei este A.B”, spune atât Ioana, cât si celalalte fete care îl cunosc pe A. de vreo doi ani si spun ca acesta face în mod frecvent sex cu prostituatele în timpul serviciului.


Asadar, am facut o sesizare si, cu hârtia în fata, seful sectiei m-a chemat sa “discutam problema”. În biroul lui Dobrila s-a adunat întreaga conducere: Gheorghe Pascu, directorul general adjunct, Liviu Ciobanu, seful sectiei de ordine publica si doua functionare de la departamentul juridic. Pornesc înregistrarea în care angajatul lor discuta cu prostituata. Dobrila se înroseste si se scarpina nervos pe brat. Ciobanu se albeste. Începe sa se agite prin camera, între canapeaua de piele si birou. Spune ca politistul din înregistrare nu e A.B, dar va demara o ancheta “dupa procedurile legale în vigoare”.


Ioana mi-a descris cum arata sectiile unde sunt duse pentru sex diferite fete care practica prostituitia. La Obor, pe soseaua Pantelimon nr. 27, era bagata la subsol, într-o camera cu geamuri mici, prin care se vedeau doar picioarele trecatorilor. În sala erau înghesuite banci si scaune hâite. Politistul îl suna pe paznic si-i spunea sa nu-l deranjeze nimeni timp de 10-15 minute: daca apare cineva, ma suni. “Adica sa reusim sa ne îmbracam si sa aprinda lumina”, explica Ioana. Sediul de la Traian, unde e dusa mai rar, e mai mic. Cobori niste scari jegoase de lemn si ajungi într-o încapere cu o soba de teracota. “O faceam acolo, pe banci. E totul gol, sunt soareci, e urât rau”. Ioana a decis sa-si spuna povestea cu numele real pentru a trage un semnal de alarma. A fost deja amenintata pentru ca a vorbit cu jurnalistii. Alte personaje au numele schimbate.


Crima organizata cauta in mod constant afaceri legitime care pot fi folosite ca o acoperire. In spatele unor firme din Curtea de Arges care ofera locuri de munca pentru tinere, se ascund de fapt retele specializate in racolarea de fete care sfarsesc prin a se prostitua. Aceste firme sunt folosite drept paravan pentru a sustine activitati ilegale, pentru a spala bani, dar si pentru ca liderii mafioti sa fie vazuti drept antreprenori de succes. Pe langa aceste firme, in stransa legatura cu ele, in Curtea de Arges exista mai multe grupari mafiote care actioneaza subversiv si conspirativ in tara si strainatate, grupari care cu complicitatea unor taximetristi locali, racoleaza, transporta si plaseaza fete pentru prostitutie, fete care ulterior sunt traficate extern.  In Curtea de Arges un politist poate fi "cumparat" de orice curva si betiva notorie, cu o ciorba si cateva beri.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Heyy bună ce faci