luni, 3 iulie 2017

Cantareata Haifa Wehbe

Despre frumoasa cantareata Haifa Wehbe din Republica Liban am mai vorbit si o sa mai vorbim. Putini romani stiu ca e o bijuterie de femeie, care a fost Miss Liban, i-a bagat in boala pe libanezi si nu numai pe ei! Pe langa faptul ca este extrem de frumoasa, Haifa Wehbe canta si danseaza demential. Ne place Haifa Wehbe pentru ca este o femeie foarte frumoasa care a trecut peste toate principiile si regulile stricte impuse de societatea araba conservatoare si a reusit sa isi cladeasca o cariera de succes. Haifa Wehbe este faimoasa deoarece este o cantareata si actrita talentata din Beirut care si-a cladit o frumoasa cariera prin munca dar si cu ajutorul aspectului sau fizic.


Chiar daca semenii sai au dispretuit-o in nenumarate randuri pentru modul in care aceasta a ales sa isi traiasca viata, frumoasa cantareata Haifa Wehbe nu a pus prea mare pret pe toate acestea si si-a vazut de cariera ei. In viata sa personala, Haifa Wehbe a avut de suferit foarte mult deoarece intreaga sa familie si prietenii din Liban s-au indepartat de ea considerand-o o femeie usoara, acestora fiindu-le rusine cu ea. Haifa Wehbe a fost marginalizata de catre propriul sau popor si a ajuns sa se desparata de sotul sau, ea fiind foarte criticata de cercurile traditionaliste pentru imbracamintea ei care lasa sa se vada prea multe.


Statutul femeii în islam este unul dintre cele mai controversate subiecte. Din punct de vedere istoric, familia patriarhala s-a dovedit a fi cea mai durabila structura sociala din societatile musulmane, mult mai durabila decât structurile construite în jurul asocierii profesionale. Spre deosebire de sotul ei, cercul social al unei femei, daca este casatorita, trebuie sa fie restrâns, conform interpretarilor traditionale. Cu alte cuvinte, sa te poti afirma profesional intr-o tara araba, femeie fiind, pare misiune imposibila. Totusi frumoasa Haifa Wehbe a reusit.


Islamul considera un adevar fundamental admis fara demonstratie faptul ca barbatii sunt mai puternici decât femeile, nu doar din punct de vedere fizic, ci si mintal si moral. Plecand de la aceasta idee e evident ca femeia islamica cu greu se poate afirma profesional, indiferent de capacitatile ei fizice si intelectuale ea este considerata inferioara barbatului prin lege. Si in religia crestina femeia are mai putine drepturi ca barbatul dar nu e considerata inferioara. Haifa Wehbe e nedreptatita de o religie barbara, de o mentalitate gresita, falsa, putem spune cu certitudine ca societatea islamica este o societate salbatica profund misogina si nedreapta.


Haifa Wehbe premii obtinute:

2002: Premiul "Leul de Aur" în Egipt pentru Haifa Wehbe Songs.
2004: Cea mai buna tânara cântareata araba acordat de Egipt.
2005: Oscar pentru "ninashnash" pentru cântecul "Baddi Eesh" de pe al doilea ei album.
2005: The “Murex d’Or” award with the title “Best Artist of the Year”.
2005: Premiul "Murex d'Or", cu titlul de "Cel mai bun artist al anului".
2006: Premiul "Murex d'Or", cu titlul de "Cel mai bun artist al anului".
2009: "Murex d'Or", premiul cu titlul "Cea mai populara cantareata libaneza".
2010: "Murex d'Or" premiul cu titlul de "Cea mai buna cantareata actrita".
2010: Premiul "ART" pentru rolul ei in primul ei film egiptean "Dokan Shehata".
2011: Una dintre cele mai dorite femei din lume intr-un top de 50 de femei (clasata pe locul 49).
2011: Cel mai frumos model - actrita araba (Clasata pe locul # 2)
2011: Premiul "Murex d'Or" pentru cel mai bun cantec, "Yama Layali".

Videoclipuri cu Haifa Wehbe 

Haifa Wehbe Albi Hab On Studio El Fan Programme
https://www.youtube.com/watch?v=DYAFk1SC6vA

Haifa Wehbe
https://www.youtube.com/watch?v=-f9j7gBznWI

Niciun comentariu: