vineri, 21 iulie 2017

Etalon de frumusete

Haifa Wehbe e un adevarat si incontestabil etalon de frumusete, e divina. Cand vorbim despre Haifa Wehbe, vorbim despre frumusetea pura, autentica. Frumusetea este o manifestare divina, oricine simte smerenie în fata frumusetii, in fata frumusetii ai sufletul viu si mintea pura. Daca în fata frumusetii poti sa te înclini cu respect, cu adoratie, cu smerenie, cu umilinta înseamna ca sufletul tau este un loc în care virtutile cresc si înfloresc în voie. Daca nu esti capabil sa apreciezi si sa respecti frumusetea, esti tot, esti in intregime numai un viciu. Daca nu ai capacitatea sa o apreciezi pe Haifa Wehbe inseamna ca esti defect.


Si chiar daca fiecare o percepe în felul sau, frumusetea divina, înaltatoare, trebuie sa fie însotita de cîteva repere obligatorii pentru a nu fi confundata cu frumusetea vremelnica, superficiala si luciferica. Frumusetea care înalta, frumusetea divina, nu ispiteste, nu ademeneste, nu este legata doar de forma, ci si de continutul acelei forme. Contemplati frumusetea, iar si iar, pentru ca sufletul se hraneste cu frumusete. Haifa Wehbe, cu chipul si surasul ei angelic nevinovat, cu frumusetea ei diafana, radiaza ca o lumina din alte sfere.


Contemplarea frumusetii ne reîntoarce la viata pentru ca frumusetea este viata. Haifa Wehbe este un adevarat izvor de frumusete, cine poate sa nu admire si sa conteste frumusetea in stare pura? E evident ca figuranti din sala, care sunt platiti sa bata din palme, fac exces de zel, nu pentru ca primesc un spor de exagerare, ci pentru ca Haifa Wehbe e cu adevarat un etalon de frumusete si talent incontestabil. Atunci de ce cercurile traditionaliste arabe condamna cu cruzime frumusetea autentica? Pentru ca societatea islamica, de multe ori e perceputa ca fiind o societate obtuza, salbatica din cauza unor falsi lideri. Ce pretentie sa ai de la acesti falsi lideri care isi indoctrineaza membri inca din copilarie, si anume că ei trebuie sa moara pentru islam, pentru Allah, mai exact sa-si puna o centura cu explozibili si se arunce in aer in mijlocul unei multimi de "necrestini".


Muzica si frumusetea nu trebuie intelese, muzica si frumusetea trebuie ascultata si admirata.

Niciun comentariu: