luni, 11 iunie 2018

Nancy Ajram

Frumoasa cantareata Nancy Ajram s-a nascut la data de 16 mai 1983 in Beirut, capitala Libanului. Foarte apreciata si iubita de publicul din Romania si din lumea intreaga, Nancy Ajram fascineaza cu frumusetea si talentul sau, cu ochii ei albastri si cu farmecul ei incontestabil. Superba, perfecta, modesta (calitate mai rar intalnita la compatrioata sa Haifa Wehbe, o alta frumoasa din Liban) cea mai frumoasa, super artista, canta extraordinar, sunt o parte din aprecierile fanilor. Un proverb spune ca de frumusete te saturi in patruzeci de zile dar de un caracter frumos nu te saturi nici in patruzeci de ani. Frumusetea insotita de virtute este perfectiunea feminina. Frumoasa Nancy Ajram si Haifa Wehbe sunt o dovada clara ca Libanul are femei deosebit de frumoase, poate printre cele mai frumoase femei din lume.


La Nancy Ajram intalnim frumusetea autentica, cea insotita de modestie si un caracter frumos. Frumusetea fara bunatate e ca o casa fara usa, ca o corabie fara curenti, ca un izvor fara apa. Un chip frumos este cel mai frumos dintre toate spectacolele. Frumusetea este o jumatate de har; intelepciunea este un har intreg. Pe Nancy Ajram o putem considera un har intreg. “Oricine are abilitatea de a vedea frumusetea nu va imbratrani niciodata” - Franz Kafka. Frumoasa Nancy Ajram a lansat sapte albume care au fost comercializate în peste 30 de milioane de exemplare pe plan international. Acestea sunt: Mihtagalak (1998), Sheel Oyounak Anni (2001), Ya Salam (2003), Ah W Noss (2004), Ya Tabtab...Wa Dallaa (2006), Betfakkar Fi Eih?! (2008), 7 (2010).

Nancy Ajram - Ma Aw'edak Ma Gheer (videoclip)


Diferentele intre cultura si educatia islamica si cea occidentala sunt imense. Cultura si civilizatia araba sunt fascinante pentru multi dintre noi tocmai pentru ca in acestea primeaza aspectul moral. Degradantul Occident prin josnica propaganda capitalista, prezinta societatea araba ca pe un lagar de tortura si exterminare, in care femeia e vazuta ca o sclava fara drepturi. Din aceasta cauza s-a creat o oarecare prejudecata referitoare la tarile arabe, la cultura araba si la cat de greu este acceptata o femeie in aceste tari. Normal ca pentru majoritatea romancelor care peste tot in lume folosesc indecența ca strategie de marketing, decența vestimentara e vazuta ca o lege rigida, brutala si tampita. Daca ne uitam la cum este imbracata frumoasa si talentata Nancy Ajram, vedem ca ea respecta un cod vestimentar chiar daca este artista.


”In cultura arabă orice relaţii intime nu pot avea loc decât între persoane căsătorite.” Si in credinta crestina orice relaţii intime nu pot avea loc decât între persoane căsătorite, teoretic. Practic din cauza faptului ca majoritatea romancelor sunt niste curve notorii foarte ”bisericoase”, aceasta lege crestina e neaplicabila. Arabii sunt prezentati de infecta propaganda capitalista ca fiind niste oameni extrem de orgoliosi, o serie de zerouri, inapoiati si inadaptati. Eu nu vad un orgoliu prostesc si supradimensionat la frumoasa Nancy Ajram, vad o modestie si o educatie care nu definesc popoarele crestine, ...dar ce sa zica si marsava propganda capitalista. Pentru americani toate popoarele care nu pot fi colonizate sunt inapoiate, orgolioase si proaste.


Daca in cultura araba, in societatea araba femeia ar fi considerata o fiinta inferioara si fara drepturi, Nancy Ajram nu ar fi ajuns o vedeta internationala. Doar jegoasa propaganda capitalista considera ca femeile sunt nedreptatite in societatea araba. Cativa barbati needucati nu reprezinta intreaga societate. O alta falsa idee promovata si raspandita de handicapata propaganda capitalista este ca arabii si islamul inseamna asasinate si terorism. Aceasta mizerabila propaganda capitalista si diferite medii corupte din tarile arabe, printr-o interpretare eronata au transformat Coranul intr-o arma ideologica. Coranul, cartea sfântă a islamului, este, în liniile ei generale, o religie a iubirii care consideră uciderea unui om ca pe al doilea mare păcat.


Deci de unde ideea asta ca arabii si islamul inseamna asasinate si terorism? Frumoasa Nancy Ajram e o terorista deosebit de periculoasa? Javrele astea de americani vor sa faca lumea sa creada ca arabii sunt teroristii planetei. Marea majoritate a musulmanilor, ca toţi oamenii de pe lumea aceasta, îşi văd de grijile pricinuite de traiul de zi de zi, de bucuriile şi tristeţile inerente vieţii. Existenta asa zisului ”razboi sfant” e o inventie a americanilor, la fel cum au inventat armele chimine detinute de Saddam Hussein pentru a justifica invadarea Irakului. Americanii astia sunt mincinosii planetei. Daca arabii si islamul inseamna asasinate si terorism de ce i se permite artistei Nancy Ajram sa sustina concerte in New York si Las Vegas?

Niciun comentariu: