vineri, 25 mai 2018

Frumoasa Janet Guzman

Frumoasa sau dezgustatoare? Aceasta este intrebarea. Botoxată şi rujată, parcă a-nghiţit o roată! Din ciclu in plastic să ne-mpăiem, astazi o avem pe Janet Guzman, o alta plastificata gen Kim Kardashian, un alt exponent ”de baza” al degradantului capitalism. Janet Guzman, aceasta robo-bestie din plastic plamadita, pentru fraieri harazita, s-a nascut la data de 19 decembrie 1993 in Statele Unite ale Americii, este de profesie star Instagram (asa scrie pe site-ul ei personal), are un frate pe nume Lewis si a lucrat (pana sa devina o ”vedeta” pe Instagram) ca fotograf de moda. Pitipoancele tunate cu busturi siliconate si buze cauciucate care se cred pline de sexualitate, sunt de fapt niste creaturi hidoase intretinute (ca sa nu zic curve) de bosorogi senili si naivi.


Frumoasa Janet Guzman si mai putin frumoasa Kim Kardashian sunt reprezentantele unui concept ideologic gresit, nu doar niste simple tarfe. După dispariţia comunismului, capitalismul s-a folosit de cel mai primitiv mod de exploatare a ţărilor slabe: imoralitatea. Capitalismul nu are nimic in comun cu echitatea sociala si nici nu-si propune sa fie corect cu toata lumea. Renumeratia necorespunzatoare, inechitatea sociala, face parte din logica elementara (mai bine zis rudimentara) a capitalismului. Infecta ideologie capitalista incurajeaza mai degraba "legea junglei", decat sa incurajeze munca cinstita. Privilegiatii capitalismului sunt in general bisnitarii evazionisti, parvenitii care pozeaza in antreprenori de succes, oportunistii si curvele. Capitalismul schimonoseste si meschinizeaza societatea, indepartand-o de adevaratele valori.


Capitalismul este un sistem economic bazat pe proprietatea privata si oportunitatea de a castiga din oferirea de produse si servicii catre consumatori. Ce produse si ce servicii? Curve plastificate sau necauciucate si ”serviciile” lor, prostituție, bișnițareală, sămsăreală si un josnic oportunism. Preluarea controlului asupra resurselor naturale ale ţărilor slabe nu inseamna un beneficiu adus tarilor colonizate, ca pana la urma despre asta este vorba, colonizarea statelor guvernate gresit. În goana după castig nemeritat, colonialiştii, ca să le spunem pe nume, instaleaza ideologia toxica liberala, adica haosul. Cine profita de acest haos? Proxenetul satului (ala care pleaca ”la greci” cu duba mascatilor), samsarii, cămătarii, bișnițarii si profitorii, ”investitorii strategici” (distrugatorii strategici), etc.


Capitalismul a construit o lume falsă, în care valorile inoculate sunt dominatia banului si acumularea nelimitata de bunuri. Lucruri efemere, nimic trainic, o iluzie pentru care multi si-au vandut cinstea, integritatea morala. Valorile morale imbogatesc cu adevărat viata omului, valorile morale care in momentul de fata sunt in declin. Si totusi supravietuirea umanitătii va depinde de morală, de felul în care ne vom comporta. Frumoasa Janet Guzman, una dintre printesele de plastic ale capitalismului, reprezinta un fals sistem de valori, reprezinta putreziciunea liberala, desfraul moral, reprezinta o alternativă toxica la rolurile tradiţionale ale femeii si imprimă fetelor idei materialiste. Janet Guzman cu dimensiunile sale nerealiste distruge fetelor imaginea de sine.


Omul cinstit nu e complicele nimănui si nu se lasa cumparat si manipulat. Spun asta pentru ca acum sunt multi corora daca le dai o tuica, o ciorba si doua tigari iti urmaresc interesele sau devin portavocea regiilor ieftine. Atat valoreaza ei, o tuica dubla, cateva beri sau doua tigari. Cinstea este una dintre cele mai complexe virtuti, tocmai pentru că, la rândul ei, sintetizează multe alte calitati. Corectitudinea este virtutea care se naste din întelepciune, oamenii corecti sunt pretiosi pentru societate. Sigur nu poti fi considerat un om corect si cinstit atunci cand furi motorina sau alte produse din tirul firmei care ti-a oferit un loc de munca, sau atunci cand faci slalom prin supermarket pentru a evita cunoscutii care te-au dibuit ca achizitionezi marfa fara factura pentru a o vinde ulterior, la 300 de metri departare, in ”tentativa” ta de magazin. 


De asemenea nu poti fi considerata o creatura cinstita si corecta atunci cand lucrezi sau daca ai lucrat pentru proxenetul satului. Daca tu lucrezi sau ai lucrat pentru proxenetul satului, asupra ta planeaza ”banuiala rezonabila”, deloc onorabila, ca ”te dai in balansoar” contra-cost, la indemnul patronului proxenet sau complet independent, ...plus ”banuiala rezonabila” de complicitate la spalare de bani proveniti din prostitutie si proxenetism. Si pana la urma te-a inaintat in grad proxenetul tau, te-a facut "pestoaica" si te-a pus sa-i racolezi mamici care ”sa ingrijeasca de batrani”? Mamica ta (”SRI-ista” aia psihopata - obsedata care non-stop ”are treaba” pe langa poarta ca sa urmareasca, sa iscodeasca ... si sa barfeasca vecinii si oamenii care trec pe drum) le ademeneste si tu le faci lipeala cu proxenetul satului sau cum?


Pentru o societate sanatoasa, pentru normalitatea pe care ne-o dorim, ar trebui să fim constienti de defectele societătii capitaliste de tip rusesc în care trăim, ar trebui să dezvăluim necinstea si ticălosia unora si să mergem pe drumul drept, chiar dacă el are cărări ademenitoare ale rătăcirii.

Niciun comentariu: