luni, 20 februarie 2017

Alice

Tremurând de emotii si stergându-si lacrimile, doar pentru a descoperi un glas frumos, Alice Fredenham a topit inimile tuturor celor care au ascultat-o la Britain’s Got Talent. Dar telespectatorii care urmaresc The Voice (identic cu Vocea Romaniei), concurs la care a participat si Alice Fredenham (dupa prestatia de la Britain’s Got Talent) au vazut o parte destul de diferita a cantaretei. Fanii au acuzat-o ca frica ei de scena si emotiile au fost un fals, o minciuna. "Bad fans", altceva nu poti spune. Aishwarya Rai, frumoasa indianca care in 1994 a castigat titlul de cea mai frumoasa femeie din lume, a fost acuzata de tradare de catre poporul indian pentru ca dupa ce a nascut, ...nu a slabit suficient de mult ("si-a batut joc de frumusetea ei"). Popor de salbatici, Aishwarya Rai nu are nici un fel de obligatie fata de poporul indian, e treaba ei cum arata asa cum Alice Fredenham poate sa fie o alta persoana intr-un alt context.


Unii spectatori au afirmat ca aparenta timiditate de la Britain’s Got Talent a fost nimic mai mult decat un truc cinic pentru a castiga voturi. Alice Fredenham, de meserie "beauty therapist" a impresionat publicul de la Britain’s Got Talent si inclusiv juriul popularului concurs (inclusiv pe "ticalosul" Simon) cu prestatia sa. Nu poti acuza pe cineva de "dubla personalitate" doar pentru ca a capatat incredere in sine intr-un timp relativ scurt. Alice Fredenham este una dintre cele mai frumoase femei care a participat la concursul Britain’s Got Talent, si tinand cont de faptul ca majoritatea englezoaicelor nu sunt definite de frumusete si emotii, ar trebui ca conationalii ei sa fie mai recunoscatori.


Critica e lipsita de sens, Alice Fredenham e o artista talentata, si o artista atunci cand devine desavarsita hipnotizeaza cu talentul ei. Meseria de artist e grea, sa fi ceea ce alti doar viseaza sa fie e ceva sublim si suprem. Un artist complet e definit de multiple personalitati pentru ca asa trebuie sa fie. Un artist nu trebuie judecat, un artist trebuie apreciat, pentru ca e ceea ce vrei tu sa fie, e un artist pentru tine. "Alice, why you crying?" Pentru ca Alice inainte de toate este om, este o artista care reuseste sa fascineze cu talentul ei in timp ce multi asteapta sa se faca de ras (cum cu multi se intampla in acest popular concurs).


Alice Fredenham, Rihanna, Hilary Duff, Claire Forlani si Aishwarya Rai, sunt cateva dintre cele mai frumoase femei din industria muzicala si cinematografica dar asta nu inseamna ce ele nu au voie sa se ingrase, nu au voie sa slabeasca sau nu au voie sa accentueze o latura a personalitatii lor. "Sa faci o greseala pe scena nu e sfarsitul lumii, sunt atatea controverse in legatura cu valoarea ta, despre acest show, te duci la un alt show, esti autentica, bla, bla ,bla, bla, bla, vreau sa spun ca eu nu sunt usor de pacalit, persoana pe care am vazut-o la auditii este intr-adevar tu. Tu ai emotii, dar cand am zis ca ai o voce ca un aur lichid, ...o sa schimb asta, este platinum lichid aceasta voce, chiar este, vreau sa spun ca daca incepi sa crezi in tine, este un real loc pentru artisti ca tine in industrie, asa cum Amanda a spus, esti de moda veche, autentica, esti frumoasa, cred ca esti un om bun, show-ul Britain’s Got Talent, publicul este in spatele tau pentru ca meriti sa ajungi in finala" - Simon Cowell.


Alice Fredenham e sublima si Simon Cowell demonstreaza ca stie sa aprecieze adevarata valoare, nu acelasi lucru se poate spune despre cei care o critica pe Alice. Reactia Amandei, aflata in transa, total hipnotizata de interpretarea sublima a semi-finalistei cu cei mai frumosi ochi din lume, Alice Fredenham, este extraordinara. Oamenii care nu sunt inzestrati cu un talent nu  au capacitatea sa inteleaga un artist, ei critica si neaga talentul si tot ce este frumos. Multi oameni nu sunt definiti de virtuti, ci de vicii, de un mare handicap, ei nu pot intelege talentul, nu pot intelege partea buna, partea frumoasa a unui lucru, a unui om, ei nu inteleg nimic, ei nu au capacitatea sa faca diferenta intre bine si rau, intre frumos si urat, armonie si haos, normal si anormal, deci conteaza parerea lor? Cu siguranta nu.

Niciun comentariu: