sâmbătă, 4 martie 2017

Laura Antonelli

Laura Antonelli a fost o actrita talentata, foarte expresiva si una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile. Nascuta la data de 28 noiembrie 1941, in fosta Yugoslavie (Croatia), Laura Antonelli si-a petrecut copilaria in diferite tabere de refugiati din timpul celui de-al doilea razboi mondial si ulterior in mai multe orase italiene, Venetia, Genova si Napoli. Considerata un sex simbol italian în anii '70, Laura Antonelli si-a inceput cariera jucand in reclame tv pentru bauturi racoritoare si cearceafuri.


Laura Antonelli a dat lovitura in 1973, cu filmul produs de Salvatore Samperi, "Malizia" ( "rau intenționat"), în care ea a jucat rolul unei frumoase menajere pe nume Angela, care seduce un baiat în vârsta de 14 ani, pentru a se casatori cu tatal sau bogat si vaduv. Filmul "Malizia" a creat un adevarat scandal in Italia, dar ulterior a devenit o senzatie culturala care a facut din Laura Antonelli o pictograma erotica italiana si un adevarat sex simbol. De asemenea, ea a câstigat mai multe premii printre care premiul pentru cea mai buna actrita. In 1991 a fost acuzata de trafic de droguri, ulterior fiind considerata vinovata doar pentru posesie si consum de droguri.


Laura Antonelli a deschis actiune în justitie împotriva fiului sau, Germano Randi, si a menajerei sale, Nina Sartorio, pentru ca acestia i-ar fi furat suma de 100.000 € si si-ar fi insusit in mod abuziv doua proprietati valoroase detinute de actrita in Ladispoli. Laura Antonelli a emis ulterior o invitatie prin avocatul ei pentru ca toata lumea sa uite aceasta actiune in justitie, demonstrand in felul acesta (inca o data) un caracter deosebit.


Laura Antonelli a murit la data de 22 iunie 2015 in urma unui atac de cord, în locuinta sa modesta oferita de serviciile sociale din Ladispoli în 2009. "Laura Antonelli a fost pentru mine mai presus de toate, a fost o companie fermecatoare si adorabila, o fiinta cu un farmec exceptional," - Jean-Paul Belmondo (83 de ani). De asemenea, Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, a spus despre Laura Antonelli ca a fost "o actrita de o rara frumusete si un mare talent al cinematografiei italiene." Frumoase cuvinte dar insuficiente pentru a descrie frumusetea feminina absoluta. Asta a fost Laura Antonelli, un etalon suprem de frumusete interioara si exterioara. Adorabila si fermecatoare prin naturalețe, modestie si rara frumusețe.

Niciun comentariu: