vineri, 10 august 2018

Printesa Diana

Printesa Diana s-a nascut la data de 1 iulie 1961 si a fost casatorita cu Printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii. Considerata una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile, Printesa Diana s-a aflat constant in atentia publicului datorita farmecului cu care a fascinat o lume intreaga. Frumuseţea este o formă a geniului, dar este superioară geniului pentru că nu cere să fie explicată. Frumusetea absoluta e divina si definitorie pentru natura umana. Frumuseţea nu este simpla sumă a unor trăsături fizice, ci expresia degajată de toate acestea. Printesa Diana a fost un adevarat model de frumusete, un model de cinste si integritate morala, nu acelasi lucru se poate spune despre Charles.


Frumuseţea este imaginea sensibilă a infinitului. Printesa Diana cu chipul ei angelic a fascinat si continua sa fascineze milioane de oameni. Printul Charles a cerut-o în căsătorie pe 6 februarie 1981, frumoasa si fermecatoarea Diana a acceptat, însă logodna lor a fost tinută secret o perioada de timp. Logodna dintre Printul Charles si Printesa Diana a devenit oficială în 24 februarie 1981, când mostenitorul tronului i-a dat viitoarei printese un inel în valoare de 30.000 L. Casatoria cu Printul Charles a avut loc pe 29 iulie 1981. Dupa 3 luni de la căsătorie, printesa Diana anunţa că este însărcinată, primul copil al cuplului, prinţul William fiind născut pe 21 iunie 1982 la Spitalul St. Mary. Doi ani mai târziu se năştea Henry, al doilea fiu al lui Charles si al Dianei. Totul parea ca este OK dar lucrurile nu stateau nici pe departe asa...


Tot felul de "pokemoni", prin diversi scamatori ai ideologiei pro-monarhie, confectioneaza povesti pentru cei care sunt dispusi sa le creada, in speranta ca infecta monarhie o sa fie scoasa din lada de gunoi a istoriei. De ce infecta? Cine sustine monarhia demonstreaza o lipsa groaznica de intelepciune. Nepotism, intrigi, moravuri usoare, asasinate la comanda, cam acestea au fost faptele care au definit monarhia. Prinţul Charles a fost pasionat de artă, sport şi... femei. Carol al II-lea al României a fost un adevarat devorator de prostituate. Prinţul Charles a cunoscut-o pe Diana (Spencer) în 1977, în timp ce se întâlnea cu Sarah, sora acesteia. Casnicia cu Printesa Diana n-avea cum sa dureze, Prinţul Charles fiind prin definitie un vesnic indragostit (de cine vine la rand). Cu genul acesta de barbat poti avea o casnicie fericita doar prin simulare.


În monarhie ajungi pe tron pentru ca tac-tu a fost rege. Poti fi doar o loaza drogata si idioata, nu conteaza, e dreptul tau ereditar. Ex-regele Mihai si-a maritat fetele cu un actor securist de mana a III a, si cu un un texan batran care organiza lupte ilegale de cocosi. Unii oamenii nu cunosc trasaturile negative ale regalitatii, ale monarhiei. Cine poate sa mai doreasca dictatura monarhista? Retardatii debordeaza de "inteligenta, cultura si bune maniere", doar ei pot instaura paguboasa si infecta monarhie in Romania. Carol al II-lea si Prinţul Charles sunt doua exemple negative ale monarhiei, doua exemple clare de imoralitate in cea mai pura forma. Cand cineva nu crede intr-o dragoste permanenta si exclusiva putem vorbi de imoralitate, corect?


Prinţul Charles a fost acuzat de soţia sa că ar fi avut o aventură cu Tiggy Legge-Bourke (îngrijitoarea angajată de Prinţul Charles pentru a avea grijă de copii), despre care spunea că ar fi fost chiar însărcinată cu moştenitorul coroanei britanice. În replică, Charles afirma despre Diana că ar fi instabilă şi temperamentală. Poate ca instabilitatea emotionala si temperamentul era provocat de infidelitatile lui Charles. Cum sa reactionezi cand constati ca al tau barbat e taur comunal? Trebuie spus că “prinţesa poporului”, asa cum a fost numita de britanici Diana, a fost admirată şi recunoscută pentru blândeţea şi pentru generozitatea ei, dar şi pentru că părea aproape normală în sânul unei regalităţi britanice conservatoare, toxice şi rigide.


La sfârşitul anilor '80, mariajul celor doi era deja în impas, iar singurul lucru posibil de făcut era anunţul public de separare, care a fost difuzat în 1992. Motivul divortului, amanta Camilla, cu care Charles avea ”o relatie nepotrivita”. "You'll never be our Queen! (Niciodata nu vei fi regina noastra!)" Britanicii manifesta doar dispret pentru Camilla, pe care o considera principala vinovata pentru divortul dintre Charles si Printesa Diana. De ce presa mercenara romana nu pomeneste nimic despre acest aspect? Soţia Prinţului Charles, "Camila", ar avea de câţiva ani probleme cu alcoolul, „ceea ce o scoate din minţi pe soacra ei”, relateaza jurnaliştii revistei Globe. Cand simti ca un regat intreg te uraste, e firesc sa ai probleme cu alcoolul.


Globe a mai precizat că certurile şi jignirile dintre cei doi nu mai contenesc şi Casa Regală britanică se află într-un punct critic: „Kate nu are linişte acasă şi se vaită prietenelor sale că trăieşte într-un stres teribil din cauza soacrei sale, care trage zilnic la măsea, de supărare că ar putea să rămână doar cu visul de a deveni următoarea suverană”. Camilla Parker, actuala sotie a Printului Charles a declarat că Meghan Markle nu ar fi femeia potrivită pentru Printul Harry. În plus, pe fosta amanta regala o deranjează faptul că fosta actrită a mai fost căsătorită, desi si ea, la randul ei este o fosta foarte divortată.


Printesa Diana a murit pe data de 30 august 1997 într-un cumplit accident de masină împreună cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed. Moartea Dianei a declanşat o puternică emoţie în Marea Britanie, dar a dat naştere şi ultimului capitol din scandalul Charles - Diana. Mai multe voci, inclusiv cea a lui Mohamed Al-Fayed (tatăl lui Dodi), au acuzat MI6 (agentia de spionaj a Marii Britanii) şi Casa Regala Britanică de a fi în spatele accidentului de maşină. Un documentar difuzat de o televiziune britanica aduce mai multe elemente asupra stării maşinii în care se găsea Lady Diana şi care n-ar fi trebuit să primească autorizaţia de folosire.


În timp ce Marea Britanie se pregătea pentru comemorarea decesului Prinţesei Diana, un sondaj publicat in 2017 dovedeşte că britanicii nu l-au iertat nici astăzi pe Prinţul Charles, considerat responsabil de eşecul căsătoriei cu Lady Diana. Şi nici pe actuala sa soţie, Camilla. Prezenţa Camillei, oficializată în 2005 prin căsătorie, i-a adus lui Charles imaginea adulterinului, în antiteză cu mult mai populara Diana. Monarhia e toxica si imorala. Exista mărturisiri, dovezi evidente despre dificultăţile relaţionale care au existat intre Printesa Diana si familia regală. Se pare ca in Casa Regala britanica tot timpul a existat o atmosfera incordata, toxica. Asta e monarhia in final si pana la urma, intrigi, moravuri usoare si asasinate la comanda.

Surse:

www.express.co.uk
www.dcnews.ro
www.libertatea.ro

Niciun comentariu: