miercuri, 11 aprilie 2018

Frumoasa Haifa Wehbe

Fantastica, mirobolanta, fascinanta, fermecatoare, frumusetea la superlativ, in doua cuvinte, Haifa Wehbe. Frumoasa Haifa Wehbe, in opinia publicului larg, nu suporta comparatie, e unica, e magnifica, e o adevarata bijuterie, ...plus ca se misca intr-un mare fel. E bine de stiut, si asta e valabil pentru cei care nu stiu, ca nu din intamplare, in anul 1995 Haifa Wehbe a fost desemnata cea mai frumoasa femeie din Liban. E talentata, "e extrem de frumoasa, e frumoasa de lesini", ca sa-i citez pe cei de la wowbiz.ro, chiar e de nota 10, nu te mai saturi de ea. Haifa Wehbe este o actrita si cantareata nascuta la o data predestinata, 10 martie 1976, în Beirut, capitala Libanului. O femeie de nota 10 se naste pe data de 10, ...mai vorbim si in spirit de gluma.


Nascuta pentru suucces, in rest prea putin conteaza ce cred si ce declara cercurile traditionaliste arabe. În polemici numeroase, cercurile traditionaliste arabe pun în contrast femeia musulmană virtuoasă cu omoloaga ei occidentală sau occidentalizată - dezgolită (uneori poate prea dezgolita) si lipsită de virtuti. Poate ca societatea islamica, cea plina de restrictii si uneori nedreapta, are dreptate dar pana la urma ce-i frumos şi lui Dumnezeu (Allah) îi place. Daca frumoasa Haifa Wehbe e considerata un exponent al "depravarii occidentale", panourile de pe marile bulevarde cu "martiri ai islamului", care indoctrinati de niste lideri religiosi fanatici, au ales sa se arunce in aer in mijlocul "necrestinilor", ce inseamna? E mai bine asa? Sigur nu.


Zelul excesiv pentru o religie dauneaza grav societatii. Poate ca asta e problema societatii islamice, indoctrinarea de orice fel, dusa la extrem de niste lideri asa zisi religiosi. Islamul nu e o religie extremistă, practic islamul a fost confiscat de diferite mişcări extremiste, teroriste, care incearca in felul acesta sa castige un fel de legitimitate in actiunile lor. Islamul autentic e o victimă la ora actuală, islamul autentic nu indeamna la acte de violenta extreme iar Coranul, ca si Biblia, se poate interpreta in multe feluri. Problema celor care aleg sa-si puna o centura cu explozibili in jurul corpului si sa se arunce in aer, in mijlocul "necrestinilor", nu e una religioasa, ci strict una medicala. Si Haifa Wehbe poate fi considerata o "bomba", trebuie arestata si judecata urgent pentru ca peste tot pe unde se "detoneaza", incediaza cu frumusetea ei mirobolanta.


Tinand cont de restrictiile societatii majoritar islamice, frumoasa Haifa Wehbe e un adevarat martir care se sacrifica pe "altarul" showbiz-ului arab. Ea oricând se poate "radicaliza" impotriva codului vestimentar islamic si a comportamentului traditional islamic. Ea e o "extremista" deosebit de periculoasa, care oricand se poate imbraca in haine provocatoare si poate comite un atentat care sa puna in pericol majoritatea "arabeţilor". Potrivit Coranului frumusetea femeii trebuie sa vina din interior, bunul simt, smerenia, credinta si politetea fiind calitati mai importante decat cele fizice. Foarte frumos. In Occident aceste calitati sunt SF-uri, cele mai importante calitati fiind considerate (de catre femei) cele fizice. Nu vii acasa (in Romania) cu o valiza plina ochi cu "euroi" pentru ca ti-ai etalat calitatile intelectuale si morale. Sa fim seriosi...


Ce este Sharia?

Exista o evidenta incompatibilitate intre societatea islamica si cea occidentala. Ele percep lumea din perspectiva unor coduri culturale si morale foarte diferite. Totusi, adevaratele probleme cu care se confrunta o societate nu sunt generate de o fusta scurta sau de un decolteu adanc. Desigur, aspectul moral e foarte important intr-o societate sanatoasa dar sa te arunci in aer din cauza unei fuste scurte purtate in spatiul public, e chiar ciudat, e mai mult decat ciudat. Ce este Sharia? Sharia desemnează întreg setul de valori individuale, colective, familiale, de norme comportamentale – cum să mănânci, cum să te îmbraci, cum să faci comerţ, şi în plus, norme ce ţin de domeniul juridic. Deci, Sharia e un întreg set de principii al cărui rol este de a-l face pe credincios cât mai fidel faţă de normele divine. Numai un cult satanic instiga la crime.


Sharia este un sistem juridic foarte dur, cu alte cuvinte, oricine calcă strâmb poate fi ucis cu pietre, poate sa ramana fara maini, etc, dar nu indeamna la atentate teroriste, e doar un instrument juridic si de luptă ideologică. Prin media internationala apar tot felul de asa zisi lideri musulmani care ameninta cu declansarea shariei ca raspuns la nu stiu ce nedreptati comise de trupele de ocupatie straine (printre care si Romania) si cand fac asta se bazeaza pe oameni cu o cultura si o educatie mediocra. Si in Romania exista grupuri de interese care tot timpul instiga la nesupunere civica si revolte sociale dar spre deosebire de "arabeţi", majoritatea romanilor nu se lasa influentati sau manipulati. O tară se guvernează prin reprezentanti aleşi de popor la VOT, nu de maimute drogate care urla in strada, instigate de patronii care nu-si mai pot permite sclavi.


Niste salbatici disperati care se autoproclama modele si lideri, instiga alti salbatici, cam la asta se rezuma societatea araba. Un set de norme si reguli formale si informale care definesc normalitatea, definesc o societate sanatoasa, trebuie sa existe dar religia crestina spune ca, "cu piatra sa dea cel care e fara pacat", cu referire directa la pedeapsa aplicata femeilor care comit adulter. In multe tari arabe unde sharia este principalul instrument juridic, s-a renuntat la taierea mainilor, pedeapsa aplicata hotilor, pentru ca strazile devemeau tot mai populate cu oameni fara maini. In ceea ce o priveste pe frumoasa Haifa Wehbe, ce acuzatii i se pot aduce? Abuz de indrazneala?


Surse: Marius Lazar, profesor islamolog din Cluj.

Niciun comentariu: