sâmbătă, 3 noiembrie 2018

Leah Barniville

Leah Barniville avea doar 14 ani cand cu talentul ei desavarsit a ridicat in picioare intrega sala de la Britain's Got Talent. Ce este talentul si de ce are el asa o forta? Talentul autentic se afla sub incidenta unei inspiratii si unei forte divine. Cu siguranta talentul artistic este un har divin, este o piatra pretioasa care ca orice "bijuterie" trebuie slefuit. Talent inseamna har, valoare, incredere, pasiune, studiu, exercitiu, dorinta de a fii cel mai bun. Cine este Leah Barniville? O frumusete absoluta cu trasaturi de inger, in conditiile in care, in credinta populara se presupune ca un inger e blond si are ochi albastri. Deci exista un sambure de adevar in afirmatiile anterioare referitoare la prezenta divinitatii ca parte componenta a talentului. Talentul autentic inseamna adanca emotie si intotdeauna fascineaza, electrizeaza si cucereste publicul.


Am auzit cu totii de frumusetea superioara a fetelor din tarile nordice si Leah Barniville confirma aceasta realitate. Trebuie sa recunoastem ca in topul clasamentelor, in topul preferintelor conduc detasat blondele, nu conteaza din ce zone geografice sunt ele. Leah Barniville locuieste cu parintii si cu fratele ei (cel mai infocat fan al ei) in Ratoath, un mic oras la nord de Dublin, capitala Irlandei. Ea recunoaste ca a mai cantat si pe alte scene, dar nu asa de mari ca cea de la Britain's Got Talent. Interpretarea sa in cadrul acestui concurs a fost fenomenala, talentul ei incontestabil si-a spus cuvantul. In fata talentului desavarsit si regii se inclina in semn de respect. La 14 ani sa impresionezi publicul in asa masura e lucru mare, cum sa nu apreciezi un asemenea artist?


Reactia publicului la felul cum a cantat Leah Barniville a fost extraordinara. Un alt lucru extraordinar, ca si observatie generala, fratele ei a fost mai apreciat ca Leah, pentru felul in care si-a sustinut sora si pentru emotiile sincere pe care le-a transmis publicului. ”Sings like an angel (Canta ca un inger)” - Leslie Dye, user You Tube. ”Ai vocea unui inger, a fost magic” - David, membru in juriul Britain's Got Talent. Totusi n-ar trebui sa mire pe nimeni succesul avut de Leah Barniville la acest concurs de talente. La o documentare mai aprofundata aflam ca Irlanda, de-a lungul timpului a avut si are artisti renumiti pe plan international. Ryan Reynolds este actor canadian însă are origini irlandeze, Gerard Butler este jumate scotian jumate irlandez, Colin Farrell 100% irlandez, ... si lista poate continua cu inca cateva nume celebre.


Calitatea unui show in care participa oameni cu adevarat talentati ca Leah Barniville, poate fi alterata serios de un juriu compus din oameni nepotriviti. Nu poti include intr-un asemenea juriu o reptila nimfomana, o libidinoasa cu un caracter mizerabil, care n-are nimic in comun cu obiectivitatea si care depaseste orice limita a bunului simt. Uratenia caracterului strica tot. O biata fufa vulgara, botoxata si siliconata care oripileaza oamenii de bun simt, strica tot. O alta cauza care poate distruge un show care la nivel international are cote de audiente maxime la tv, este o televiziune care atrage telespectatorii in hipnoza manipularii colective, o televiziune care in goana dupa rating si castig, dezinformeaza, nedreptateste, manipuleaza, denigreaza, abuzeaza si interpreteaza eronat fapte si evenimente.


Putreziciunea morală care a cuprins Romania imediat dupa momentele din decembrie '89, a fost liantul care a permis ascensiunea nimfomanelor pe cele mai inalte culmi ale showbiz-ului romanesc si nu numai in zona divertismentului. Fosta membră a celebrei trupe Pussycat Dolls, Kaya Jones, susţine că celebra formaţie era paravanul unei reţele de prostituţie. Fetele erau abuzate de manageri din industria muzicală. Mdaa, aproape toate vedetele spun ca au fost abuzate, dupa ce au obtinut succesul si faima, de parca lumea n-ar sti ca, in general, cand talentul lipseste, devii o celebritate dupa ce treci prin mai multe paturi. Majoritatea ajung actrite sau cantarete cunoscute datorita si nu din cauza, ”abuzurilor”, "violurilor". Pentru un rol intr-un film de succes, sar dintr-un pat in altul ca la sporturi extreme, dupa care daca nu le iese pasenta spun ca au fost violate, grav abuzate.


Deci asa stand lucrurile, intrebarea se pune in felul urmator, cate "bastoane-premium" trebuie sa lustruiesti ca sa ajungi in juriul "Romanii au talent", in conditiile in care nu te recomanda nicio virtute? In Romania asistenta de politician, pe o functie mai inalta, pe un post mai bun, intr-un juriu de genul celui de la "Romanii au talent", ajungi datorita unor "servicii" de o anumita natura, nu pe competente profesionale, poti sa fii tu pregatita pregatitelor, meseriasa meseriasilor, daca nu gasesti un lache cu care sa faci "schimb de fluide" contra cost, serviciu contra serviciu, ramai in localitatea ta de bastina o anonima. Asa ca lasati-o incolo de vrajeala cu CV-urile voastre, cu talentul autentic care cica va defineste, ca de la inceput pana la sfarsit "cariera" voastra se datoreaza masculilor sau masculului cu care intrati in "combinatii".

Niciun comentariu: