miercuri, 28 iunie 2017

Frumoasa Catherine Deneuve

Nascuta la 22 octombrie 1943, Catherine Deneuve este una dintre cele mai frumoase femei din lume, un adevarat model de frumusete si talent, chiar si acum la 72 de ani. Catherine Deneuve este o legenda a cinematografiei. A jucat in numeroase filme regizate de Polanski, Bunuel, Truffaut, Ozon. Unul dintre cele mai cunoscute roluri a fost cel din Belle de Jour. In total a aparut in 120 de pelicule. Simbolizand eleganta frantuzeasca si frumusetea absoluta, Deneuve a fost inclusa in Hall of Fame la Hollywood. Despre Catherine Deneuve se poate spune ca este o femeie frumoasa si talentata, ea poate fi considerata vedeta si actrita de succes. Catherine Deneuve este una dintre cele mai respectate actrite din industria filmului francez si si-a câstigat reputatia jucând într-o serie de filme ale renumitilor regizori Luis Bunuel si Roman Polanski.


Catherine Deneuve a debutat în film la vârsta de 13 ani, cu un rol în filmul din 1956, Les Collegiennes. A fost premiata de Academia Fanceza de Cinema pentru cea mai buna actrita în 1980 cu The Last Metro (1980). In 1964 a devenit celebra cu Les Parapluies de Cherbourg, pentru care a primit premiul Palme d'Or. In 1969 a debutat la Hollywood cu filmul April Fools. L-a întâlnit pe regizorul François Truffaut si a jucat in filmul regizat de acesta, La Sirene du Mississipi, alaturi de Jean-Paul Belmondo. Catherine Deneuve a fost nominalizata la premiile César pentru rolul lui Nelly din filmul Le Sauvage in 1976, in 1979 primea Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes pentru Le Tambour si Apocalypse Now. In 1981 a primit primul premiu César pentru Le Dernier Métro.


A fost nominalizata la Oscar ca "Cea mai buna actrita" in 1983 pentru Indochine, a fost vice-presedinta Festivalului de la Cannes, in 1995 era pe locul 38 in topul celor mai sexi vedete al revistei Empire Magazine. In 1998 i s-a decernat Premiul de Onoare al Festivalului de Film de la Bruxelles, a aparut in videoclipul N'oubliez jamais al lui Joe Cocker, a condus juriul Festivalului de Film de la Mar del Plata. A facut publicitate pentru firma L'Oréal in 2001, mai târziu pentru Louis Vuitton.

Poze cu Catherine Deneuve







Niciun comentariu: